Ruski monasi otkrili ljekovita svojstva bijelog luka: Smanjuje rizik od pojave raka, povećava imunitet...
Ilustracija

Ruski monasi otkrili ljekovita svojstva bijelog luka: Smanjuje rizik od pojave raka, povećava imunitet...

Priča o ozdravljenju, koja nije zasnovana na duhovnim prosvjetljenju već na prirodnom lijeku za sve bolesti potvrđenom u nauci dolazi iz čuvenog Ruskog manastira Borovik.

Vještačka inteligencija, savremena tehnologija, nanoroboti u vremenu kada se pojavljuje sve veći broj bolesti ne mogu nadmašiti narodni lijek, koji djeluje kod svih bolesti.

Recept ovog narodnog lijeka sa bijelim lukom otkrili su monasi ovog Ruskog manastira, a on se pokazao kao učinkovit u prevenciji kancera.

Recept sa bijelim lukom

Iako ga mnogi ne vole i izbjegavaju zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni penicilin. Dovoljan je jedan čen, koji treba isjeckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši. Kako bi se izbjegao neprijatan miris, ovako pripremljen luk se može umješati u čašu jogurta ili kiselog mlijeka. Rusi ga piju sa vodom.

vodaodbijelogluka

Redovnim konzumiranjem bijelog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitijela u organizmu.

Ljekovitost bijelog luka

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Poznato je da snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga, ova biljka je dokazan antibiotik, pa se veoma često upotrebljava za suzbijanje prehlade i gripa, a koristan je i kao preventiva protiv ovih bolesti.

Redovnim konzumiranjem bijelog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitijela u organizmu. Potvrđeno je da djeluje protiv ćelija tumora pa je korisno pomoćno prirodno sredstvo za liječenje raka.

Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Vjerovali ili ne, bijeli luk čak otklanja umor, napetost, uznemirenost i popravlja raspoloženje, zahvaljujući mineralu selenu koji se nalazi u ovoj biljci. Bijeli luk djeluje protiv crijevnih parazita, tako da osobe koje redovno konzumiraju ovu namirnicu teško da mogu da obole od parazita u crijevima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.