Ruski lovac Su-30 oboren greškom, pogodio ga "kolega" (VIDEO)

Lovac Su-30 srušio se u centralnoj Rusiji nakon što ga je greškom oborio drugi avion tokom vojnih vježbi. Oba pilota su se bezbjedno katapultirala, ali je 50 miliona dolara vrijedna letjelica uništena.

Lovac se srušio u centralnom Tverskom regionu, a piloti su pronađeni u „zadovoljavajućem“ stanju nakon incidenta, saopštila je kancelarija za medije ruskog zapadnog vojnog distrikta.

Iako iz vojske nisu mnogo otkrili o incidentu, lokalni mediji pišu da je lovac najvjerovatnije oboren. Preliminarni nalazi otkrivaju da je Su-30 greškom oborio drugi avion tokom vojne vježbe, rekao je anonimni izvor iz tverske hitne pomoći za agenciju Tas.

Komersant je objavio i dodatne detalje. Su-30 pogođen je automatskim topom svog modernijeg rođaka – višenamjenskog lovca Su-35.

Avioni najčešće tokom vježbi i simuliranih duela nemaju bojevu municiju na sebi, ali je ovoga puta, navodno, top na Su-35 bio napunjen. Projektil je pogodio Su-30 u rep.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.