Amfilohije: Narod se žrtvovao zbog svetinja, nova vlast da pomogne iscjeljenju naroda od virusa, bratoubistva i bogoubistva

Amfilohije: Narod se žrtvovao zbog svetinja, nova vlast da pomogne iscjeljenju naroda od virusa, bratoubistva i bogoubistva

Nadamo se da će nove vlasti u Crnoj Gori u duhu žrtvovanja naroda, bratske ljubavi, novu vlast organizovati tako da će biti blagoslovena i jedinstvena i služiti pomirenju, kazao je Amfilohije pod Ostrogom.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je nakon liturgije pored moštiju Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice u Gornjem manastiru Ostrogu kazao da se ponovo razbuktao oganj vjere.

"Narod se oslobodio od straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi vjeroispovjesti, zaprijetili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove. Naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremana”, kazao je mitropolit.

Dodao je da su svetinje bile "ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast od 1941-1945. godine, Mitropolit je zablagodario Gospodu što se molitvama i na žrtvi svetih ispovjednika: Svetoga Vasilija Ostroškog, Svetoga Petra Cetinjskoga, Sveštenomučenika Joanikija i Arsenija pa sve do blaženog spomena Mitropolita  Danila, obnovila vjera u narodu Crne Gore".

“Narod je branio svetinje u svome srcu, žrtvujući se za njih i hvala Bogu da je ta odbrana uspjela. Nadamo se da će nove vlasti u Crnoj Gori u duhu tog žrtvovanja, bratske ljubavi, novu vlast organizovati tako da će biti blagoslovena i jedinstvena, da će pomoći da se iscjeli ovaj narod i zemlja od ne samo ovoga opakoga prolaznog virusa, koji je zavladao svijetom, već od još opakijeg virusa bratoubistva i bogoubistva, koji je trovao i do danas truje Crnu Goru.”

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.