Počela isplata stipendija i studentskih kredita
Ilustracija

Ministarstvo prosvjete

Počela isplata stipendija i studentskih kredita

Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar i oktobar školske 2019/2020. godine u iznosu 378.718,00 eura.

"Za isplatu studentskih kredita za septembar i oktobar studijske 2019/2020. godine obezbijeđena su sredstva u iznosu 312.072 eura", naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Rata studentskog kredita kreće se od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

"Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena i to u filijalama Hipotekarne banke (A,B,C,Č,Ć,D,Đ,DŽ), Adiko banke (E,F,G,H,I,J,K), Podgoričke banke (L,LJ,M), NLB banke (N,NJ,O,P) i Erste banke (R,S,Š,T,U,V,Z,Ž)", poručili su u saopštenju.

Dodali su da su sredstva obezbijeđena i za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente za septembar i oktobar  školske 2019/2020. godine u iznosu 66.646 eura.

"Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57,00 eura, a za najbolje studente 86,00 eura. Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.