Milović: U Nikšiću se mjere značajnije poštuju, pratiće se kretanje zaraženih
Nikšić

Milović: U Nikšiću se mjere značajnije poštuju, pratiće se kretanje zaraženih

Sanitarni inspektori Sanitarne inspekcije i službenici Uprave policije kontrolisaće dodatno osobe koje imaju rješenje o izolaciji u Nikšiću, budući da imaju podatke da se dosta oboljelih kreće kroz grad. Šef nikšićkog Kriznog štaba, Novica Milović, apelovao je Kovid oboljele da ostanu u izolaciji i na taj način, kako je naveo, sačuvaju živote sugrađana.

Milović je kazao da jutros mjere Nikšiću značajnije poštuju, prenosi RTCG.

"Strah od trenutnog stanja u Nikšiću je dosta uticao, a naravno i od kontrola koje su pojačane od petka", kazao je on.

Sekretarijat za inspekcijski nadzor podnio je 13 krivičnih prijava zbog nenošenja maski i pet zbog nepoštovanja propisane distance.

Od vikenda je naplaćeno 7.500 eura od naplate prekšajnih naloga.

Milović je naveo i da od vikenda nijesu evidentirali nepravilnosti u ugostiteljskim objektima.

On je istakao i da je jedan od zaključaka sa jučerašnjeg sastanka sa Kriznim štabom i ljekarima da situacija u Nikšiću nije baš sjajna i da u narednom periodu ne očekuju da se smanji broj novozaraženih.

Šef nikšićkog Kriznog štaba je saopštio i da od sjutra očekuju veći brojem republičkih inspektora, te da će akcenat biti na ugostiteljskim i trgovačkim objektima, a posebno svadbenim salonima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.