Aprcović: Kotor dnevno posjeti oko 100 izletnika, lani taj broj bio i 3.000
Opština Kotor

"Zbog pandemije koronavirusa grad turistički zamro"

Aprcović: Kotor dnevno posjeti oko 100 izletnika, lani taj broj bio i 3.000

Tokom septembra Kotor dnevno posjećuje od 100 do 120 izletnika, dok je prošle godine taj broj bio i do 3.000, kazao je za TVCG prvi čovjek Opštine Željko Aprcović.

On je za Jutarnji program TVCG naveo da su turistički podaci za prvih 20-ak dana septembra bolji od podataka za jul i avgust.

Zbog korona virusa, Aprcović kaže, da je od marta do juna Kotor bio turistički zamro.

Od početka juna, kako dodaje, su krenuli nagovještaji da sezona i postsezona mogu biti bolji.

Ovih dana u Kotor, kako kaže Aprcović, ukrajinske agecije dovode dnevno od 100 do 120 turista, lani je, kako dodaje, dnevno Kotor posjećivalo i do 3.000 izletnika.

“Ono što jeste ohrabrujuće je to što od početka septembra imamo u prosjeku 1.000 turista koji borave u stacionarnim vidovima turističke ponude u Kotoru. Prvih 20-ak dana septembra su puno bolji u odnosu na zbirne podatake za jul i avgust, a tiču se turista u Kotoru. Ni to nije na nivou onoga što smo očekivali, lani smo u ovom periodu imali šest do sedam hiljada turista u stacionarnim vidovima turističke ponude”, naveo je Aprcović.

Podsjeća da u prvom talasu u Kotoru nije bilo zaraženih korova virusom, a kako dodaje, nažalost lokalna tansmisija je dovela do toga da ih je od početka juna bilo ukupno 228.

Trenutno u Kotoru su zaražene 54 osobe, a od početka pandemije preminule su dvije osobe iz tog grada.

TVCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.