Izgubio na izborima iako je bio jedini kandidat
Primiano Di Mauro

Izgubio na izborima iako je bio jedini kandidat

Iako je bio jedini kandidat za mjesto gradonačelnika u maloj italijanskoj opštini Lezina, gradiću od šest hiljada stanovnika, blizu Fozde, član stranke "Liga", Primiano Di Mauro uspio je da izgubi.

Naime da bi rezultati lokalnih izbora bili važeći, bilo je neophodno da glasa najmanje 50 odsto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 odsto stanovništva izašlo da glasa.

Tako se pobjeda koja je izgledala sigurna, budući da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i vjerovatno jedinstven poraz, jer nije imao protivkandidata.

Štampa koja izvještava o ovom slučaju, koji je za rubrike "vjerovali ili ne", piše da su pobijedili oni koji su bojkotovali izbore, to jest nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Apstinencija je bila favorizovana sa dvije grupe lokalnih političara "Drugačija Lezina", koja je bliza strankama desnog centra, i druga grupa "No Kvorum", po političkom uvjerenju bliza Demokratskoj stranci.

Budući da nije izabrana lokalna vlada, gradić Lezina će biti vodenja takozvanim "komesarima".

Poraz bez protiv kandidata je postao hit tema na društvenim mrezama, a mnogi ironiziraju slučaj i povezuju nedostajućih 49 glasova, koliko je bilo potrebno da se ostvari kvorum, sa činjenicom da stranka "Liga" mora da društvu vrati 49 miliona eura, novac koji im ne pripada, i čiji se tragovi na čudesan način gube.

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.