Epidemiološka situacija izuzetno zabrinjavajuća

63 pacijenta u KCCG

Epidemiološka situacija izuzetno zabrinjavajuća

Epidemilolog KCCG dr Slavko Savović kaže da je trenutna epidemiološka situacija izuzetno zabrinjavajuća.

Podsjeća da smo juče u Crnoj Gori u jednom danu imali osam preminulih od korona virusa, dok smo tokom prvog talasa imali devet smrtnih slučajeva. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori 3.448.

Savović navodi i da su u KCCG trenutno 63 kovid pacijenta, a njihovo stanje se mijenja iz sata u sat.

Na Intenzivnoj klinici su tri pacijenta.

“Juče nijesmo imali nijedan smrtni slučaj, nadam se da će tako biti i danas”, naveo je Savović, gostujući u Jutranjem programu TVCG.

Ističe da inficiranih ima i među medicinskim radnicima.

“Dobro je da su se ta zaražavanja desila u porodičnim uslovima ili od kolega, manji broj njih se zarazi od pacijenta što je dobro”, ističe Savović.

Poziva na oprez, jer kako dodaje svako od nas može da se zarazi, a među preminulim ima i mlađih ljudi.

“Izgleda kada ćemo se osvijestiti tek kada budemo zatrpani problemom, kada vidimo da je veliki broj naših prijatelja obolio, pretpostavljam da ćemo tada mijenjati naše ponašanje”, naveo je Savović.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.