Džonson predstavio novi paket pojačanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa
Boris Džonson

Džonson predstavio novi paket pojačanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa

Britanski premijer Boris Džonson predstavio je danas novi paket pojačanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa i najavio produženje pravila nošenja maski, zabranu sportova u zatvorenom i smanjenje rada ugostiteljskih objekata.

U govoru pred parlamentom, Džonson je naveo da želi da izbalansira stroža ograničenja na način da što veći broj preduzeća ostane otvoren pod uslovom da budu usklađeni sa smjernicama o “COVID sigurnosti”.

“Moram naglasiti da ukoliko sve naše aktivnosti ne uspiju smanjiti R broj ispod jedan, onda zadržavamo pravo da uvedemo značajnije mjere”, rekao je Džonson, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je kazao da će u Velikoj Britaniji od četvrtka barovi i pabovi biti zatvoreni od 22 sata i da svi koji mogu da rade od kuće iskoriste tu mogućnost.

"Ukoliko se situacija ne popravi mjere bi mogle potrajati i u narednih šest mjeseci. Virus je činjenica u našim životima i ja moram reći Domu i cijeloj zemlji da će se naša borba protiv njega nastaviti”, rekao je Džonson.

U Velikoj Britaniji, prema mjerenju Džon Hopkins Univerziteta, zabilježeno je 401.127 slučajeva koronavirusa, a 41.877 osoba je preminulo od posljedica COVID 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.