Medojević formira poseban poslanički klub?
Nebojša Medojević

Medojević formira poseban poslanički klub?

U novom sazivu Skupštine Crne Gore poslanici Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića formiraće poseban poslanički klub, a cilj toga je da ta partija ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku stanardima Evropske unije i NATO, saznaju “Vijesti”.

Iako je PzP od osnivanja bio privržen državotvornoj politici Crne Gore, njihovo djelovanje u okviru Demokratskog fronta posljednjih osam godina stvorilo je utisak da su se uklopili u “prosrpski” politički blok okrenut Beogradu i Moskvi. U PzP nezvanično kažu da je to bila cijena zajedničkog djelovanja kako bi se smijenila vlast, ali da je sada vrijeme da sa GP URA, manjinskim partijama i drugim snagama pomognu ispunjavanju obaveza Crne Gore u NATO i pozicioniranju države u diplomatskim krugovima.

“To je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranje i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Njemačkoj gdje PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub”, rekao je sagovornik Vijesti.

Medojević nije potvrdio ni demantovao za “Vijesti” odluku o formiranju posebnog kluba. U koaliciji “Za budućnost” postoji dogovor da se javno ne istupa sa izjavama do formiranja nove vlasti.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet, a pored Medojevića koji je bio drugi na izbornoj listi, to su i dosadašnji poslanici Branko Radulović i Branka Bošnjak, a takođe i predsjednik opštinskog odbora Pokreta za promjene u Nikšiću Vladan Raičević i potpredsjednica beranskog odbora partije Jovanka Bogavac, koji su nova lica u budućem sazivu parlamenta. Predsjednik poslaničkog kluba trebalo bi da bude Branko Radulović, bivši potpredsjednik parlamenta u mandatu šefa parlamenta Ranka Krivokapića (SDP), saznaju “Vijesti”.

Upravo je Radulović na zajedničkim sastancima tri pobjedničke koaliicije obavijestio kolege da će oni imati poseban klub u novom sazivu kako se ne bi utopili među kolege koje baštine “prosrpsku” politiku. To su “Vijestima” potvrdili pojedini učesnici razgovora koji je održan u četvrtak.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz koalicije “Za budućnost”, ostali poslanici iz Prave Crne Gore Marka Milačića, Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, kao i Maksim Vučinić iz Radničke partije biće vjerovatno u jednom klubu iako SNP ima četiri poslanika pa time i mogućnost odvajanja. Na sajtu parlamenta objavljena je lista budućih poslanika, koja će se mijenjati zavisno od toga ko sa nje bude ušao u izvršnu vlast. Konstitutivna sjednica parlamenta zakazana je za 23. septembar, odnosno sjutra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.