Za deset dana uhapšen 51 vozač zbog vožnje u alkoholisanom stanju
ilustracija

Tokom kampanje „Kad pijem ne vozim“

Za deset dana uhapšen 51 vozač zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa AD „Pivara Trebjesa“ iz Nikšića, u periodu od 10. do 20. septembra 2020. godine realizovao je preventivu kampanju „Kad pijem ne vozim", saopšteno je iz Uprave policije.

"Pored preventivnih aktivnosti, koje su se ogledale u medijskim nastupima i upozorenjima vozačima od strane policicijskih službenika, na opasnost upravljanja vozilom ukoliko je vozač predhodno konzumirao alkohol, jedan dio aktivnosti bio je i represivnog karaktera, imajući u vidu da je broj vozača koji konzumiraju alkohol, a nakon toga sjednu za upravljač svog vozila, i dalje zabrinjavajuće veliki", navodi se u saopštenju.

Tako je tokom kampanje na prisustvo alkohola u organizmu kontrolisano 4.972 vozača.

"Od ovog broja, da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola registrovan je i sankcionisan čak 451 vozača ili skoro 10%.Zbog povećane koncentracije alkohola u organizmu, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima i Zakonom o prekršajima lišen je slobode 51 vozač", kazali su iz policije.

Iz policije dodaju da, imajući u vidu da je ovo jedan od prekršaja koji je najzastupljeniji kod vozača, te da je značajna broj vozača ne shvata niti želi da prihvati činjenicu da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najčešćih uzroka saobaobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, službenici Uprave policije će i u narednom periodu, kroz redovne aktivnosti, ali i pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, posebnu pažnju posvetiti kontroli ove kategorije neodgovornih vozača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.