Počela prva javna prodaja na svijetu: Volocopter prodaje karte za prvi let vazdušnim taksijem
Foto: EPA/EFE

Počela prva javna prodaja na svijetu: Volocopter prodaje karte za prvi let vazdušnim taksijem

Početkom ove sedmice na berlinskom Greentech festivalu, Volocopter, pionir urbane mobilnosti u vazduhu (UAM), objavio je da je počela prva javna prodaja na svijetu za rezervaciju letova električnim vazdušnim taksijima.

Tako ljubitelji Volocoptera širom svijeta mogu rezervisati karte putem interneta i biti među prvima koji će koristiti ovaj novi vid mobilnosti. VoloFirst košta 300 eura i može se rezervisati s pologom od deset posto. Na raspolaganju je samo hiljadu pretprodaja na određeno vrijeme, prenose agencije.

Volocopter je svoje putničke dronove testirao u Štutgartu, Helsinkiju i Singapuru, stoji u saopštenju kompanije.

„Na osnovu naših javnih probnih letova i evidencije o regularnim dostignućima, otvorili smo put da električni letovi u gradovima postanu uobičajeni za samo nekoliko godina. S početkom rezervacija, sada pozivamo naše fanove i inovatore širom svijeta da nam se pridruže i budemo među prvima koji će iskusiti ovaj novi i uzbudljivi oblik mobilnosti “, rekao je izvršni direktor Volocoptera Florijan Rojter.

Time  ova njemačka kompanija postaje prva koja je odlučila komercijalizovati još nezavršenu tehnologiju, i prije nego je dobila regulatorne dozvole za let. 

Rezervacije za prve letove VoloCityja dostupne su širom svijeta na platformi za rezervaciju Volocopter.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.