U Opštoj bolnici u Nikšiću sedam pacijenata životno ugroženo

U Opštoj bolnici u Nikšiću sedam pacijenata životno ugroženo

U Opštoj bolnici u Nikšiću sedam pacijenata pozitivnih na koronavirus životno je ugroženo, kazali su iz te zdravstvene ustanove.

Kako je saopšteno, u nikšićkoj bolnici trenutno je hospitalizovano 76 kovid pozitivnih pacijenata.

“Sedam pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju”, navodi se u saopštenju,prenosi Mina.

Iz Opšte bolnice u Nikšiću rekli su da na respiratoru trenutno nema pacijenata.

U nikšićkoj Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku  stanje je stabilno, a u kovid bloku na liječenju je 57 pacijenata, saopštila je za TVCG doktorka  Dragica Gudelj, koja koordiniše radom Kovid bolnice.

22. 09. 2020.09:20   >>  09:400

SVI STABILNO

U OB Nikšić 76, u Brezoviku 57 pacijenata

U Opštoj bolnici Nikšić trenutno je hospitalizovano 76 pacijenta. Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove sedam pacijenata je životno ugroženo i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju. U nikšićkoj Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku  stanje je stabilno, a u kovid bloku na liječenju je 57 pacijenata, saopštila je za TVCG doktorka  Dragica Gudelj, koja koordiniše radom Kovid bolnice.

“Svi oboljeli su stabilnih vitalnih parametara. Njihova klinička slika spada u lakše do umjereno teške. Međutim ovaj virus osim što je nov je vrlo nepredvidiv i lako može doći do pogoršanja opšteg stanja pacijenta. Zato svakodnevno oko ovih pacijenata radi tim ljekara, uz nesebičnu pomoć i posvećenost sestara, tehničara i pomoćnog osoblja”, navela je dr Gudelj, prenosi Rtcg.

Kaže i da kovid odjeljenje u Brezoviku 60 bolesničkih postelja.

“Ti smještajni kapaciteti su u potpunosti izdvojeni od takozvanog '' čistog'' dijela bolnice.  Što se tiče našeg osoblja, nažalost nekolicina naših zaposlenih je oboljela od ove infekcije. Stabilni su, dobro se osjećaju i očekujemo njihov brzi oporavak. Treba reći da smo mi mali kolektiv u kome je svaki zaposleni veoma bitna karika, pa tako ispadanje bilo koga dovodi do gomilanja problema, sa kojima se još uvijek dobro nosimo”, poručuje dr Gudelj.

Podsjeća da je Brezovik specijalizovana bolnica za plućne bolesti, te da je veliki izazov u ovoj situaciji pravilno i nesmetano funkcionisati i pružiti najbolji mogući tretman svim pacijentima.

“Brezovik je jedina bolnica u Crnoj Gori u kojoj se liječe pacijenti sa tuberkulozom, zatim onkološki pacijenti sa malignitetima pluća kao i veliki broj pacijenata sa opstruktivnim bolestima pluća. Svi oni i u vrijeme ove pandemije zahtijevaju kvalitetan tretman, i ne mogu biti zapostavljeni”, poručuje sagovornica TVCG. Ističe i da je komunikacija sa NKT-om svakodnevna i vrlo kvalitetna. 

“U toku prošle nedjelje predstavnici ovog tijela su bili u posjeti našoj bolnici, a povod je bio izraziti rast broja oboljelih u Nikšiću. Uvjerili su se da Brezovik funkcioniše po svim preporukama i standardima propisanim od strane WHO”, zaključila je dr Gudelj. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.