Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Stojanovića, raspisana potjernica
Foto: N1

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Stojanovića, raspisana potjernica

Viši sud u Beogradu prihvatio je predloge tužilaštva – odredio je pritvor i donio naredbu za raspisivanje Interpolove potjernice za M. L., osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

MUP Srbije je ranije juče saopštio da je identifikovao osumnjičenog za ubistvo eksplozivom na Novom Beogradu.

Potjernicu će raspisati nadležne službe MUP-a Srbije, rekla je Tanjug portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Irena Bjeloš.

"M. L. ima državljanstvo Srbije i Bosne i Hercegovine, posjeduje i ličnu kartu Hrvatske, a identitet mu je određen antropološkim vještačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mjesta", navela je Bjeloševa.

Naredbom tužilaštva protiv M. L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo, a kako objašnjava Bjeloševa, ova kvalifikacija proistekla je iz načina izvršenja krivičnog djela, kao i jer je ovim djelom oštećeno više lica.

Takođe je odgovarajućim vještačenjem utvrđeno da je izvršilac ubistva koristio eksplozivnu napravu koja je pored eksplozivnih materija sadržavala i određenu količinu metalnih navojnica tzv. matica, koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe koju je koristio.

M. L. ima prijavljeno prebivalište u Srbiji na adresi na kojoj ne boravi još od 2006. godine.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage, navode u tužilaštvu.

Sa Stojanovićem u automobilu u trenutku eksplozije bila je njegova partnerka, državljanka Kolumbije, koja nije teže povrijeđena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.