Direktor beranske bolnice i dvoje ljekara hospitalizovani zbog kovida: Osjećam se bolje
Dabetić, arhiva

Teška epidemiološka situacija u Beranama

Direktor beranske bolnice i dvoje ljekara hospitalizovani zbog kovida: Osjećam se bolje

Institut za javno zdravlje registrovao je juče još dva smrtna slučaja i 230 novozaraženih od virusa korone, dok se u Opštoj bolnici Berane usložnjava situacija, pošto se među 63 inficirana pacijenta, nalazi i direktor te ustanove Budimir Dabetić i još dvoje ljekara, piše Dan.

Dabetić je juče kazao u izjavi za Dan da se već nekoliko dana liječi na odjeljenju Opšte bolnice gdje se nalaze pacijenti oboljeli od virusa korona.

“Tačno je da sam zaražen virusom korona. Poslije početnih tegoba osjećam se bolje. Tačno je i to, da se pored mene, na bolničkom liječenju nalaze još dva doktora Opšte bolnice, kao i nekoliko zdravstvenih radnika iz beranskog Doma zdravlja”, naglasio je Dabetić.

On je kazao da i pored toga Opšta bolnica raspolaže sa dovoljno ljekara koji rade na zbrinjavanju i liječenju oboljelih pacijenata.

“Imamo pet internista, četiri anestiziologa, kao i jednog epidemiologa koji, sa ostalim medicinskim osobljem, trenutno rade na zbrinjavanju inficiranih pacijenata. Takođe, uprava bolnice besprekorno obavlja postavljene zadatke, s tim što ustanovom trenutno rukovodi doktor Vujica Ljubić”, naveo je Dabetić.

On je priznao da je epidemiološka situacija u Beranama složena i da neprekidno raste broj oboljelih. Međutim, kako je istakao, Opšta bolnica još uvijek ima dovoljno kapaciteta da zbrine pacijente kojima je potrebno bolničko liječenje.

“Na našim odjeljenjima na liječenju se nalazi preko 60 pacijenata inficiranih virusom korona. Svi su oni adekvatno smješteni, tako da nema mjesta panici. S obzirom da broj oboljelih raste, odlučili smo da, pored infektivnog i internog odjeljenja, i dio ginekološkog odjeljenja prilagodimo za smještaj novih kovid pacijenata”, pojasnio je Dabetić.

Po broju stanovnika Berane je opština koja je najteže pogođena epidemiološkom situacijom, jer je stopa aktivnih slučajeva virusa korona pet puta veća od prosjeka.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.