Kosovo: U posljednja 24 časa još 79 novozaraženih koronavirusom
Ilustracija

Još dvije žrtve kovida

Kosovo: U posljednja 24 časa još 79 novozaraženih koronavirusom

Na Kosovu su u prethodna 24 časa dvije osobe preminule od posljedica infekcije korona virusom, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećan na 615.

Kako je objavio Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova, od posljednjeg presjeka testirano je 596 osoba od kojih je kod 79 laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa.

Tokom prethodna 24 sata izliječena su 104 kovid pacijenta, dok su od početka epidemije izliječene 12.674 osobe.

Broj aktivnih slučajeva je 1.853 a po broju inficiranih prednjači opština Priština, prenosi Beta.

Iz Instituta javnog zdravlja su ocijenili da je epidemiološka situacija na Kosovu "stabilna sa tendencijom pada u narednim nedjeljama", kao rezultat primjene njihovih preporuka.

U saopštenju su naveli i da je u prethodne dvije nedelje zabeležen "značajan pad" broja novoinficiranih od 44 odsto.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.