Direktorat za vanredne situacije da hitno zatraži pomoć NATO-a u gašenju požara u NP „Skadarsko jezero“
Aktivni požari u NP Skadarsko jezero

URA predlaže

Direktorat za vanredne situacije da hitno zatraži pomoć NATO-a u gašenju požara u NP „Skadarsko jezero“

Građanski pokret URA pozvao je Direktorat za vanredne situacije da hitno pozove u pomoć NATO odbranu u stavljanju pod kontrolu i gašenje požara u NP Skadarsko jezero koji je već danima aktivan.

Iz ove stranke su zatečeni nereagovanjem nadležnih i prepuštanju NP Skadarsko jezero vatrenoj stihiji koja danima guta sve pred sobom.

„Ako mi nemamo opremu za gašenje požara na takvim terenima, imaju je oni čiji smo punopravna članica – NATO. Podsjećamo i da su partneri iz NATO-a i 2017. priskočili u pomoć Crnoj Gori kada je bilo aktivno mnoštvo požara na teritorijama za koje kao država i sistem nemamo opremu za stavljanje pod kontrolom i reagovanje“, navode iz Građanskog pokreta URA.

Oni su najavili da će u toku dana poslati hitnu urgenciju Direktoratu i pozvati ih na hitnu reakciju.

„U pitanju je nacionalno prirodno blago – jedan od naših najljepših nacionalnih parkova i nadležni već danima ne reaguju što je nezamislivo. Isto tako u narednom periodu treba raditi na tome da se obezbijede sredstva, da bi kao država u kojoj su požari jako učestali u ljetnjim mjesecima, imali za početak makar jedan kanader koji bi mogao da gasi požare na nepristupačnim terenima“, navode iz URE.

Oni zaključuju da se odnos patritizma i rodoljublja aktuelne vlasti ogleda i u ovoj situacije – skrštene ruke dok aktivni požar svakodnevno guta površine u zaštićenom prostoru i jedinstvenom rezervatu prirodu kakav je Skadarsko jezero, što je, ocjenjuju nezamislivo.



 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.