Foto: Prava Crna Gora

Predsjedništvo Prave Crne Gore

"Rezultati izbora su svetinja kojoj svi moramo biti podređeni"

Sinoć je u Podgorici održana sjednica Predsjedništva Prave Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik partije Marko Milačić. Na sjednici je bilo riječi o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, prethodnom periodu kroz koji je Prava Crna Gora prošla, ali i o planovima za budućnost.

Na sjednici je jednoglasno usvojen stav Predsjedništva Prave Crne Gore vezan za aktuelnu političku situaciju.

Predsjedništvo Prave Crne Gore čestitalo je svim članovima i simpatizerima, koalicionim partnerima i kolegama iz opozicije, kao i svim građanima Crne Gore ostvareni uspjeh na Parlamentarnim izborima 30. avgusta. 

"Pokazana hrabrost i dosljednost, ali i mudrost i smirenost u ključnim trenucima, kada su sve vrijednosti za koje se borimo bile brutalno napadnute od strane bivšeg režima i lična sloboda i imovina mnogih od nas ugrožena, nagrađene su veličanstvenom pobjedom i prilikom da, prvi put nakon skoro 80. godina, konstituišemo vlast po volji građana", navodi se u saopštenju Prave CG.

Ističu da su kao nova politička snaga, koja prvi put učestvuje na parlamentarnim izborima, ostvarili  značajan uspjeh kako u proaktivnom, kreativnom i predanom radu u izbornoj kampanji, u okviru koalicije "Za Budućnost Crne Gore“, tako i u samom rezultatu. 

"Parlamentarni status biće prilika ne samo da aktivno učestvujemo u kreiranju politike na državnom nivou, već i da na kvalitetan način nastavimo svoju osnovnu misiju – širenje istine, zalaganje za pravdu bez kompromisa, očuvanje univerzalnih moralnih vrijednosti i dostojanstva našeg naroda", naglašavaju iz Prave.

Predsjedništvo Prave Crne Gore posebno je pozdravilo iskazanu spremnost pobjedničkih stranaka, opozicionih kolega i koalicija da lične i partijske ciljeve i ambicije podrede zajedničkom cilju – demontaži kriminalnog režima, oslobođanju institucija i izgradnji države na temeljima pravde i jednakosti pred zakonom. 

U tom cilju, pozvali su ih da iskazanu spremnost i političku mudrost konkretizuju i u narednoj fazi konstituisanja vlasti, bez isključivosti i ideološke obojenosti, vodeći se isključivo voljom birača iskazanom na izborima i interesom građana da što prije dobiju organe Skupštine i Vladu.

Dodali su da niko nema pravo da iskazanu volju građana podređuje bilo kakvom testu ideološke podobnosti, nacionalne ili religijske pripadnosti ili proste dopadljivosti bilo kome. 

"Predsjedništvo Prave Crne Gore kao jedan od konstituenata koalicije "Za budućnost Crne Gore" ne prihvata bilo kakav vid ideoloških ili personalnih uslovljavanja koji bi išli u pravcu brutalnog prekrajanja izborne volje građana", naglasili su u saopštenju.

Rezultati izbora za Pravu Crnu Goru su jedina svetinja kojoj svi zajedno trebaju biti posvećeni i koju zajedno moraju štititi i poštovati. 

"Sporazumom između tri koalicije, prema kojem se Prava Crna Gora odredila, već su određene osnovne smjernice buduće vlasti, a sve buduće aktivnosti u tom pravcu treba preduzimati u duhu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, prava na različito mišljenje i poštovanja izborne volje građana", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.