Čuvaru ZIKS-a, optuženom za šverc droge ukinut pritvor: Platio 20.000 eura jemstva
Zaplijenjena droga

Čuvaru ZIKS-a, optuženom za šverc droge ukinut pritvor: Platio 20.000 eura jemstva

Službenik Istražnog zatvora u Spužu Aleksandar Vukićević, koji je početkom marta ove godine sa još dva lica uhapšen zbog krijumčarenja 150 kilograma narkotika preko Skadarskog jezera, položio je jemstvo od 20.000 eura, nakon čega mu je Viši sud ukinuo pritvor.

Portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović potvrdila je za Dan da je Vukićević, koji je privremeno suspendovan sa posla do okončanja krivičnog postupka, jemstvo ponudio još u fazi istrage i da mu je istim rješenjem kojim je ono prihvaćeno određena i mjera nadzora obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave kako bi se obezbijedilo njegovo prisustvo na glavnom pretresu.

Danu je potvrđeno i da je Više državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Vukićevića i protiv Z.P. i N.C. zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane Višeg suda u Podgorici.

Uprava policije je u okviru akcije “Panter“ presjekla lanac krijumčarenja droge na Skadarskom jezeru i uhapsila tri lica, zaplijenivši oko 150 kilograma marihuane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.