Koronavirus otkazala tradicionalne bečke balove
Ilustracija

Koronavirus otkazala tradicionalne bečke balove

Pandemija korona virusa negativno utiče na balsku sezonu u Beču, pošto su organizatori velikih balova saopštili njihovo otkazivanje.

Većina velikih balova u Beču neće biti održana, saopštio je "Komitet tradicionalnih bečkih balova".

Tako se neće održati Bal ljekara, Bal pravnika, Bal oficira, Konkordia bal, te i Bal farmacije.

Sve dok je broj novozaraženih veliki, nema brzih i povoljnih testova ili vakcine organizovanje balova nije odgovorno ponašanje, navodi se u saopštenju.

Takođe Komitet organizatora tradicionalnih balova smatra da je nemoguće organizovati balove tokom balske sezone zbog ograničenja koja su na snazi, između ostalih da jedna osoba može plesati samo sa drugim licem iz istog domaćinstva, a i da svi posjetioci bala moraju poštovati distancu od najmanje jednog metra.

Inače, balovi predstavljaju važan ekonomski faktor, jer samo prošle godine, prema procjeni Privredne komore, oko 520.000 posjetilaca balova ostvarilo je obrt u visini od 151 milion eura.

Za sada je još nejasno da li će bečki Opernbal biti održan, jer se o tome još nije izjasnila Opera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.