Sastanak Tačija i Erdogana: Nastavlja se jačanje strateških odnosa

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je posle sastanka s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Istanbulu da dvije države imaju prijateljske odnose i da će dodatno jačati strateško partnerstvo.

"Zahvalan sam predsjedniku Erdoganu na toplom prijemu i produktivnom razgovoru o svim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući bilateralnu saradnju, regionalne i globalne teme", napisao je Tači na Tviteru.

Erdoganov kabinet je saopštio da su dva predsjednika danas doručkovala u Paviljonu Vahdetin, rezidenciji šefa turske države.

Kabinet turskog predsjednika nije iznio detalje sastanka, prenosi Anadolija.

Turska, jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Kosova 2008. godine, kritikovala je prije dvije nedelje odluku Prištine da se obaveže na uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Izraelom i najavu da će otvoriti ambasadu u Jerusalimu.

Na međusobno priznanje s Izraelom, Priština se obavezala vašingtonskim dogovorom Srbije i Kosova, 4. septembra u Bijeloj kući. Taj dokument je u ime Kosova potpisao premijer Avdulah Hoti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.