Komitski pokret u Nikšiću počeo sa radom
Foto: Onogošt

"Zaboravimo na razlike i svi zajedno gradimo budućnost Crne Gore"

Komitski pokret u Nikšiću počeo sa radom

Simboličnim polaganjem cvijeća, kod Spomenika crnogorskim komitama 1916-1929 i crvene ruže kod Spomenika Ljubu Čupiću, simbolu antifašističke borbe iz Drugog svjetskog rata, ozvaničen je početak rada Opštinskog odbora (OO) Komitskog pokreta-Nikšić, saopšteno je iz tog pokreta.

"Rođen iz patriotske energije skupa u Podgorici, kao i spoznaje da, nakon 100 godina borbe za obnovu državnosti Crne Gore, nikšićki patrioti, poštovaoci ideja antifašizma i borbe crnogorskih komita, koji su za pravo, čast i slobodu, dali sve što su imali-svoj život, smatraju da, u susret izborima u Nikšiću te svim narednim, ponude građanima nova lica, čistih biografija i života, koji će se boriti za građansku, multietničku, ozakonjenu i pravnu evropsku državu", navodi se u saopštenju OO Komitskog pokreta Nikšić.

Iz ovog pokreta poručuju da je došlo vrijeme, da svi zaborave razlike koje postoje i da, ujedinjeni, u Patriotsko komitski savez Crne Gore, kako kažu, zauvijek pošaljemo stare velikonacionalističke ideje u prošlost, a da, "sa svojim prijateljima, komšijama, braćom i sestrama, gradimo našu malu ali ponosnu državu po evropskim standardima i vrijednostima".

komite6

Foto: Onogošt

"Želimo da naš primjer bude luča za sve crnogorske patriote, ma koje vjere ili nacije bili, da pod zastavama Crne Gore, mirno i demokratski, opredijelimo naš dalji život u suverenog Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Opštinski odbor Komitskog pokreta-Nikšić broji 135 članova, na čijem čelu je Predsjedništvo sa  Goranom Kovačininom, kao predsjednikom i Tatjanom Knežević Perišić i Jankom Krivokapićem, kao potpredsjednicima odbora. Odbor je prihvatio da zelena zastava sa grbom, tzv. Gaetuša, bude zvanična zastava Komitskog pokreta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.