Dalmaciju i Liku danas uzdrmao potres magnitude 4 stepena
Ilustracija

Oko 13 sati

Dalmaciju i Liku danas uzdrmao potres magnitude 4 stepena

Dalmaciju i Liku danas je oko 13 sati uzdrmao potres magnitude 4 stepena, izvijestio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Kako je za N1 potvrdio seizmolog Krešimir Kuk, potres je bio umjereno jak, a potvrdio je da je magnituda iznosila 4 stepena po Rihteru.

Prema preliminarnim podacima, epicentar je bio 12 kilometara od Gračaca, a zasad nema informacija o eventualnim štetama.

"Kratko, ali popriilčno osjetno," napisao je na stranici EMSC-a jedan stanovnik Gračaca.

"Na kanjonu Zrmanje se zatreslo", piše stanovnik Obrovca.

Osoba iz Maslenice pored Zadra navodi: - Čula se jaka tutnjava i dobro je protreslo.

Zadrani uglavnom tvrde da je podrhtavanje bilo kratko, ali lagano.

"Osjetilo se lagano podrhtavanje i zveckale su čaše na ormariću", navodi jedan korisnik EMSC-a.

Potres su, prema dosadašnjim informacijama, osjetili u Zadru, Šibeniku, Benkovcu, Kninu, Donjem Lapcu, Rogoznici, Vodicama, Gospiću, Splitu... Izvještaji o podrhtavanju stižu i iz djelova Bosne i Hercegovine.

Inače, EMSC je prvotno javio da je magnituda bila 4.2, no naknadno je revidirao na niže.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.