Bemaks završio 95 odsto radova na auto-putu
Foto: Printscreen

Bemaks završio 95 odsto radova na auto-putu

Svi glavni objekti na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare koje izvodi kompanija Bemaks su završeni, uključujući i most Smokovac na istoimenoj petlji koji spada u dio naknadnih radova, saopšteno je Pobjedi iz te građevinske kompanije.

U toj kompaniji, koja je glavni podizvođač radova na dionici od Smokovca do Mateševa, poručeno je da će radovi za koje je zadužen Bemaks biti završeni u ugovorenoj dinamici.

Ugovorena dinamika

"Više od 95 odsto radova završeno je na prioritetnoj dionici auto-puta, za koje je zadužena kompanija Bemaks. Radovi se odvijaju u skladu sa ugovorenom dinamikom. Iako se to možda na prvi pogled ne može vidjeti na gradilištima se izvode završni radovi na odvodnjavanju i na snabdijevanju vodom i strujom", kazali su Pobjedi iz Bemaksa.

Iz Bemaksa su precizirali da se na objektima trenutno izvode završni radovi odvodnjavanje, hidroizolacija na mostovima, radovi na pripremi za asfalt, zidovi za zaštitu od buke. Na objektima baze za održavanje i naplatne rampe Pelev brijeg kao i na objektu naplatne stanice Smokovac izvode se instalaterski radovi kao i dio završnih radova.

"Imajući u vidu da su radovi na snabdijevanju vodom i strujom imali problem neusaglašene projektne dokumentacije sa situacijom na terenu, čekali smo njih da završe svoje radove kako bismo otpočeli pripremu za asfalt. Kada govorimo o asfaltiranju, do kraja mjeseca ćemo doći do 23. kilometra trase (od 41 km), osim asfalta na mostovima", rekli su iz Bemaksa.

I korona virus je uticao na dinamiku radova Bemaksa na auto-putu.

"Definitivno je da imamo problema prilikom izvođenja radova ali se trudimo da to u najmanjem mogućem obliku utiče na dinamiku izvođenja radova. Nadamo se da u budućnosti neće biti nekih većih problema izazvanih korona virusom", izjavili su iz Bemaksa.

Na prioritenoj dionici Smokovac – Uvač – Mateševo kompanija Bemaks izvodi građevinske radove na četiri tunela (Suka, Vežešnik, Mrke i tunel Vjeternik sa sjeverne strane). Ukupna dužina svih tunela je 11 km za obje cijevi.

Bemaks je bio zadužen i za radove na sedam mostova i dva nadvožnjaka (mostovi Gornje Mrke, Đurićev Laz, Ratkov Laz, Lutovo, Pelev Brijeg, Suvovara i Krkor; nadvožnjaci Preljubovica i Kisjelica). Ukupna dužina ovih objekata u obje trake je 3,6 km.

Bemaks izvodi radove i na otvorenoj trasi ukupne dužine 10,2 km (obje trake). U sklopu trase izvode se radovi na iskopima, nasipima, potpornim konstrukcijama, zaštiti kosina kao i na odvodnjavanju i na zidovima za zaštitu od buke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.