Miranović: Zaključavanje samo ako bolnice budu prebukirane
Vesna Miranović

"Epidemiološka situacija u zemlji je ozbiljna"

Miranović: Zaključavanje samo ako bolnice budu prebukirane

Epidemiološka situacija u zemlji je ozbiljna, što se ogleda u povećanom lokalnom širenju virusa ali i lošem nadzoru preporučenih mjera, kazala je u intervjuu za Pobjedu pomoćnica ministra zdravlja Crne Gore i šefica Operativnog štaba NKT-a prof. dr Vesna Miranović.

"To je alarm za nadležne da sve raspoložive kapacitete aktiviraju kako bi se spriječila veća šteta", navela je Miranović.

Prema njenim riječima, izvjesno je da se nalazimo u epidemijskom piku, te će samo 7-10 dana odgovornog ponašanja i poštovanja propisanih mjera učiniti da se vratimo u normalne životne tokove koje u proteklom periodu, ipak, determiniše kovid-19.

Govoreći o eventualnom „zaključavanju gradova“, Miranović je kazala da ukoliko dođe do masovnijeg obolijevanja i popunjavanja više od 50 odsto postojećih kovid kreveta, moraće se razmotriti i ta mogućnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.