Požari na Smokovcu i u Kučima, vatru gase i avioni
Foto: TVCG

Požari na Smokovcu i u Kučima, vatru gase i avioni

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, kada je zbog meteoroloških uslova, najavljen povećan rizik od požara na otvorenom prostoru, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Trenutno su aktivni požari u Podgorici na lokacijama Smokovac i Kuči, i u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića.

U gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije.

Direktorat je još jednom pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

"Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem".

Vatra u Kučima ne prijeti kućama

Požar koji se sinoć rasplamsao u podgoričkom naselju Kuči I dalje je aktivan, ali više ne prijeti objektima u blizini, budući da je danas vjetar, koji je sinoć otežavao gašenje požara, oslabio, saopštio je za TVCG komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog Grada Goran Janković.

Kazao je da su na terenu dvije ekipe koje dežuraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.