Kavarić: Ohrabruje i motiviše pad broja pregleda u kovid ambulantama
Kavarić

Kavarić: Ohrabruje i motiviše pad broja pregleda u kovid ambulantama

U kovid ambulantama u Crnoj Gori od ponedjeljka je zabilježen pad broja pregleda i takvi podaci ohrabruju, kazao je direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.

On je naveo da od ponedjeljka kovid centri u Podgorici bilježe oko 500 posjeta dnevno, od čega se deset odsto uputi na testiranje.

“Znači od ponedjeljka imamo pad od pet do deset odsto, što može da ohrabruje i motiviše i građane”, rekao je Kavarić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On je kazao da ne očekuje preveliki rast oboljelih od COVID 19 nakon početka školske godine i pozvao na poštovanje mjera u školama.

Kako je naveo Kavarić, jučerašnji broj od 111 novozaraženih u Nikšiću nije konačan, jer među 1,6 hiljada testova upućenih u inostranstvo na obradu, ima i određeni broj uzoraka iz te opštine.

“Dom zdravlja Nikšić će u narednih 14 dana raditi uz svakodnevnu pažnju Kriznog medicinskog štaba”, kazao je Kavarić.

On je naveo da je Nikšić sinoć bio pust i da se nada su građani shvatili poruke.

“Ohrabrujuće je ponašanje građana Nikšića”, rekao je Kavarić i dodao da se nada da će se to dešavati i u drugim gradovima.

Kavarić je dodao da se više od 90 odsto pacijenata liječi kući i preko patronažnih posjeta širom Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.