Kontrola primjena mjera NKTa u Bijelom Polju: Posebni mobilni timovi će kontrolisati nošenje maski na otvorenom, kafiće, prodavnice...
Bijelo Polje, foto:Kodex

Najavljen strožiji nadzor i sankcionisanje

Kontrola primjena mjera NKTa u Bijelom Polju: Posebni mobilni timovi će kontrolisati nošenje maski na otvorenom, kafiće, prodavnice...

U Bijelom Polju formirane su mobilne ekipe za inspekcijski nadzor poštovanja mjera NKTa u cilju sprječavanja širenja infekcije kovid 19. Prema poslednjim zvaničnim brojkama u tom gradu je trenutno 235 inficiranih a registrovano je 17 smrtnih ishoda kod kovid pozitivnih pacijenata.

Opštinski tim u užem sastavu i Štab za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a na zajedničkom sastanku ocijenili su da službe postupaju shodno zaključcima sa prethodno održanog sastanka te zaključili da shodno instrukcijama NKT-a treba dodatno pojačati mehanizme kontrole u smislu konkretnih rezultata rada svih inspekcijskih službi, po broju prekršajnih naloga i krivičnih prijava.

Kako je saopšteno nakon sastanka, formirane su četiri mobilne ekipe za inspekcijski nadzor koje će biti aktivne svakodnevno sa ciljem redukcije uzroka širenja virusa.

Jedna mobilna ekipa će djelovati u cilju poštovanja mjera obaveznog nošenja maske na otvorenom prostoru, i održavanje fizičke distance naročito u Ul. Slobode, što će biti nadležnost Uprave policije i Komunalne policije.

Druga mobilna ekipa je nadzor tržišne inspekcija uz asistenciju Uprave policije u objektima iz nadležnosti tržišne inspekcije.  Mobilna ekipa će sprovoditi Inspekcija rada uz asistenciju Uprave policije kontrole u objektima iz nadležnosti inspekcije rada.  Mobilna ekipa 4. gdje će turistička inspekcija, Lokalna inspekcija uz asistenciju Uprave policije vršiti nadzor u objektima iz nadležnosti Turističke inspekcije i lokalne inspekcije.

"Obzirom na izraženi rizik od transmisije korona virusa donijet je zaključak da se pazarnim danom (subotom) maksimalno pojača kontrola poštovanja mjera NKT-a na Gradskoj trznici "Bazar" u smislu pozicioniranja patrole Komunalne policije uz asistenciju Uprave policije", saopšteno je.

Takođe, obavezna je dezinfekcija svih frekventnih javnih površina uz asistenciju (revizija Operativnog plana dezinfekcije) Dr. Spec. za higijenu Ifete Erovic.

Ranije je dogovoreno da se sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u užem sastavu i Štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a održavaju ponedjeljkom i petkom, kako bi se efikasnije reagovalo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.