LP: Linč Duške Pejović govori o karakteru politike koju nudi nova većina

LP: Linč Duške Pejović govori o karakteru politike koju nudi nova većina

Liberalna partija oštro osuđuje medijsku hajku na novinarku Javnog servisa Dušku Pejović, koja je već danima na udaru raznih političkih, parapolitičkih i drugih centara moći iz države i regiona.

Pejović se nalazi na udaru zbog profesionalnog obavljanja novinarskog posla, dopadalo se to nekome ili ne, i kritičkog istupa prema političkim liderima u emisijama, koji su kao javne ličnosti to dužni da trpe i da daju sve odogovore javnosti, naročito na javnom servisu. Infantilan je i licemjeran selektivni pristup zahtjevima da mediji budu kritički orijentisani i propituju namjere i motive nosilaca političke moći, ali po pravilu onih drugih - ocijenili su u Liberalnoj partiji.

To u značajnoj mjeri govori, dodaju iz te partije,  i o karakteru politike koju nudi dojučerašnja opozicija u Crnoj Gori a aktuelna parlamentarna većina okupljena oko tri koaliciji, koje očigledno ne trpe nikakve kritike i preispitivanja njihove ispravnosti i u svemu što im ne odgovara vide skrivene motive umjesto da daju građanima odgovore na očigledna pitanja i nedoumice.

"Liberalna partija apeluje na nadležna tijela zadužena za zaštitu novinara ali i na zakonodavne institucije i izvršne organe, da konkretno zaštite Pejović i sankcionišu govor mržnje, šaljći poruku da prijetnjama i ličnu nema mjesta u Crnoj Gori. Iako je i LPCG kao dio vlasti često kritički djelovala prema Javnom servisu pokušavajući da koriguje određene popuste bez namjere da uređuje emisije i rad novinara, baš na ovom slučaju i na ovaj način pokazaće se da li je i drugima važnija zaštita javne riječi i nezavisnost novinara do koje smo uvijek držali, ili je lična sujeta i partijski interes na prvom mjestu novoj većini.", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.