Kavarić obišao Dom zdravlja u Nikšiću: Medicinsko osoblje na visini zadatka, uvedena dopunska dežurstva i pripravnost
Kavarić u obilasku Doma zdravlja Nikšić, Foto: Vijesti

Nenajavljen obilazak direktora Doma zdravlja Podgorica

Kavarić obišao Dom zdravlja u Nikšiću: Medicinsko osoblje na visini zadatka, uvedena dopunska dežurstva i pripravnost

Direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić, obišao je večeras nikšićki Dom zdravlja i uvjerio se, kako je kazao "Vijestima", da u toj zdravstvenoj ustanovi sve funkcioniše u najboljem redu i da su zaposleni na visini zadatka.

Njegov zadatak, kao pridružnog člana nikšićkog tima je, kako je kazao, da zajedno sa zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi izvrši dalju optimizaciju procesa rada primjerenu "dramatičnom povećanju broja novoinficiranih".

Više od polovine današnjih novopozitivnih slučajeva infekcije koronavirusom je iz Nikšića – od njih 208, čak 111 je iz grada pod Trebjesom.

"Svih 18 domova zdravlja u Crnoj Gori, praktično od marta, funkcioniše kao jedan i svi rade po ustaljenoj metodologiji. Moja je obaveza bila da, obzirom da imamo skok koji imamo, dopunski iskoordinišem i optimizujem organizaciju rada u nikšićkom Domu zdravlja, koji je inače par ekselans po modelu koji smo propisali još u aprilu", kazao je Kavarić.

Istakao je da je njegova posjeta nikšićkom Domu zdravlja bila nenajavljena, da je obišao sva odjeljenja, izvršio uvid u trenutnu situaciju, raspodjelu kapaciteta, organizaciju rada, broj timova, i uvjerio se da sve funkcioniše kako treba.

"Uveli smo dopunska dežurstva i pripravnost. One uposlene koji ne žive u Nikšiću, a bitni su za proces rada, narednih 14 dana smjestićemo ovdje, da ne napuštaju Nikšić. Dogovorili smo intenzivniju razmjenu informacija između zdravstvenih institucija u ovom gradu", kazao je Kavarić.

Epidemiološke razloge velikog broja novoinficiranih koronavirusom u gradu pod Trebjesom treba, prema riječima Kavarića, tražiti unazad 14 dana.

"Trudimo se da pojačamo, što se Doma zdravlja tiče, prisutnost timova u kućnom liječenju da bi se više rasteretile bolnice. To se i sad kreće na optimalnom nivou. Praktično 90 odsto pacijenata koji su pozitivni liječe se kod kuće i liječe ih zaposleni iz Doma zdravlja. Vidjeli smo da ima dovoljno zaštitne opreme", kazao je Kavarić.

"Veliki broj Nikšićana čeka testove od onih 1.600 koji su zastali na Institutu za javno zdravlje. Pretpostavljam da kada se vrati to testiranje iz neke od laboratorija gdje će ih oni uputiti da će i tu biti popriličan broj Nikšićana. Biću i dalje ovdje, zajedno sa svima njima, bez neke osobite uloge, jer ovdje sve funkcioniše po zadatom modelu rada u kovid situaciji", kazao je Kavarić.

U Nikšiću je 578 aktivnih slučajeva, 594 se oporavilo, dok je preminulo 15 osoba.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.