Litvanac (22) izvršio računarsku prevaru na štetu
Ilustracija

Litvanac (22) izvršio računarsku prevaru na štetu "Azmont Investmenta" u iznosu od oko 170.000 eura

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom protiv O.G. (22), državljanina Litvanije, kao i protiv pravnog lica „O.G. Construction Works LTD“, osnovanog u Velikoj Britaniji, a čiji je vlasnik procesuirano lice O.G., zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo računarska prevara, kojom prilikom je materijalno oštećeno pravno lice “Azmont Investment” d.o.o u iznosu od 169.733 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ovlašćeno lice u kompaniji “Azmont Investment” podnijelo je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti Herceg Novi protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je ta osoba, koristeći informacione tehnologije presrela poslovnu email komunikaciju, "te na taj način izvršila izmjene broja žiro računa na fakturi za plaćanje, te da je ta, tada nepoznata osoba, prevarila podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa, prilikom koje je napravljena materijalna šteta u pomenutom iznosu od 169.733 eura".

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, posredstvom NCB Interpol, izvršili identifikaciju vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o licu O.G. za koje se sumnja da je predmetno krivično djelo počinio posredstvom pravnog lica čiji je vlasnik", saopšteno je iz policije.

Ove aktivnosti su kako se dodaje u saopštenju, izvedene u okviru operacije “Galaktiko” čiji je cilj suzbijanje računarskih prevara i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.