Đukanović: Nikšić pokretač razvoja cijele Crne Gore
Milo Đukanović

Čestitao Dan opštine

Đukanović: Nikšić pokretač razvoja cijele Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra - Dana Opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Nikšića.

„Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU", naveo je Đukanović u čestitki.

Kako je istakao, Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja.

"Ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjerujem dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države.Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave", istakao je predsjednik države u čestitki.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.