Podgorički vatrogasci još jednom na visini zadatka: Hvala tihim herojima našeg grada

Podgorički vatrogasci još jednom na visini zadatka: Hvala tihim herojima našeg grada

Zbog velikog požrtvovanja i napora prilikom gašenja požara na Smokovcu Glavni grad uputio je zahvalnost svim pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji su "po ko zna koji put profesionalno odgovorili još jednom velikom izazovu i u najkraćem roku po veoma teškim vremenskim uslovima uspjeli da lokalizuju požar i tako spriječe njegovo širenje i veće posljedice".

Iz Glavnog grada ističu da su pripadnici Službe zaštite još jednom pokazali da su s pravom tihi heroji naše društvene zajednice, koji gotovo svakodnevno rizikuju sopstvene živote kako bi sačuvali građane i  njihovu imovinu.

"Takođe, posebnu zahvalnost upućujemo i našim sugrađanima na iskazanoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti koji su se u velikom broju odazvali i aktivno učestvovali u gašenju požara čime su dali veliki doprinos da se požar stavi pod kontrolu", saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećaju, da je juče došlo do požara u rejonu Smokovca, a  usljed dejstva jakog vjetra došlo je do širenja fronta požara na većoj površini i ugrožavanja većeg broja stambenih objekata.

"Na lice mjesta je upućeno 10 vozila sa pratećim posadama. Spaseni su objekti na zaseocima Kunj i Kupusci. Požar je stavljen pod pod kontrolu u ranim jutarnjim časovima, ali još uvijek postoji opasnost od aktiviranja usled jakog vjetra. U istom periodu došlo je do požara u Kučima i to u selima  Momče i Gradjen gdje su upućena 2 vozila kada je uspješno izvršena odbrana kuća i pomoćnih objekata. Požar u Kučima je i dalje aktivan ali nema ugroženih objekata. Ekipe Službe zaštite su na terenu i prate razvoj situacije", saopšteno je iz PG Biroa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.