Ulcinjanka zbog nagovaranja djeteta na krađu dobila 360 sati rada
Ilustracija

Ulcinjanka zbog nagovaranja djeteta na krađu dobila 360 sati rada

Presudom sutkinje ulcinjskog Osnovnog suda Sanje Mirović, Ulcinjanka O.B. oglašena je krivom i osuđena na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 360 sati zbog izvršenja krivičnog djela krađa.

Naime, kako se navodi u presudi, ona je 28. februara ove godine u popodnevnim časovima, u porodičnoj kući T.D. u Ulcinju, umišljajno podstreknula dijete B.R. da oduzme tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist.

“Na način što je B.R. kroz otvoren prozor balkona ušla u kuću oštećenog T.D. i iz spavaće sobe iz novčanika uzela sav novac koji se u istom nalazilo, ostavljajući prazan novčanik u sobi, nakon čega je napustila kuću i uputila se u nepoznatom pravcu, a za koje vrijeme je okrivljena čuvala stražu, pri čemu je bila svjesna svoga djela i htjela njegovo izvršenje”, navodi se u presudi Osnovnog suda u Ulcinju.

Inače, Ulcinjanka O.B. više je puta oosuđivana za pomenuto krivično djelo.

Prvi put je osuđena u 20l8, kada joj je izrečena uslovna osuda dva mjeseca, uslovno na godinu dana.

Nakon godinu dana opet je osuđena zbog krađe, i to na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 80 časova, a u martu ove godine zbog istog krivičnog djela osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Ovoga puta, osuđena je na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 360 časova, a koji se ima izvršiti za vrijeme od šest mjeseci, s tim što kazna ne može biti duža od 60 časova u toku jednog mjeseca.

“Ukoliko okrivljena ne vrši rad u javnom interesu, ova kazna će se zamjeniti kaznom zatvora, tako što će se svakih započetih 60 časova rada u javnom interesu zamjeniti kaznom zatvora u trajanju od jednog mjeseca. Obavezuje se okrivljena da na ime troškova krivičnog postupka uplati iznos od 30 eura na ime paušala u roku od 15 dana po pravosnažnsoti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja”, navodi se u presudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.