ŽICG dala 475 hiljada eura za 71 otpremninu
Ilustracija

ŽICG dala 475 hiljada eura za 71 otpremninu

Željeznička infrastruktura (ŽICG) intenzivno radi na povećanju stepena efikasnosti poslovanja i planira internu reorganizaciju zaposlenih u društvu, saopštili su iz tog državnog preduzeća. Iz ŽICG su naveli da su od kraja 2018. godine do danas za 71 zaposlenog isplatili ukupno 475.497 eura za otpremnine, piše Dan.

“Na ovaj način je stvorena mogućnost zapošljavanja nedostajućeg visoko-stručnog kadra, radi njihove obuke i pripreme za preuzimanje, organizovanje i upravljanje društvom u narednom periodu, kroz smjene generacija”, saopšteno je iz ŽICG.

Iz tog preduzeća su naveli da su u cilju što bolje organizacije poslovnih procesa preduzeli značajne mjere za smanjenje ukupnih troškova u tekućem poslovanju društva, uz punu poslovnu saradnju sa oba reprezentativna sindikata.

“To je za rezultat imalo ostvareni pozitivan poslovni rezultat za prvih šest mjeseci tekuće godine, koji omogućava dalju internu reorganizaciju radi povećanja stepena efektivnosti i efikasnosti poslovanja. Tim povodom je u kompaniji održano više sastanaka na temu sanacije, reorganizacije i kontrole, radi unapređenja željezničkog sektora i primjene utvrđenih metoda za brži privredni rast i unapređenje ukupnog poslovanja i boljeg korišćenja raspoloživih kapaciteta, shodno iskazanoj tražnji domaćeg i međunarodnog tržišta za ovu vrstu usluga, a naročito u vrijeme globalnih poremećaja izazvanih epidemijom”, piše u saopštenju.

Predsjednik odbora direktora Safet Kalač je kazao da su zanimanja koja su direktno vezana za bezbjednost željezničkog saobraćaja veoma specifična i zahtijevaju odgovarajuću, odnosno prvu zdravstvenu grupu.

“Zaposleni, koji nakon više godina provedenih na tim poslovima izgube zdravstvenu grupu, kao i oni koji zbog ispunjenja jednog od uslova za odlazak u penzi ju više nisu u mogućnosti da pruže punu efikasnostu radu, prihvatili su, na obostrano zadovoljstvo, ponudu sporazumnog prestanka radnog odnosa”, izjavio je Kalač.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.