Apelacioni sud produžio pritvor Željku Vukoviću
Foto: Vijesti

Jedan od okrivljenih za učešće u ubistvu Srđana Vojičića i pokušaju ubistva Jevrema Brkovića

Apelacioni sud produžio pritvor Željku Vukoviću

Apelacioni sud produžio je pritvor Željku Vukoviću (37) optuženom da je učestvovao u ubistvu Srđana Vojičića i pokušaju ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine.

"Ocjenom dokaza iz spisa predmeta ovaj sud kao i prvostepeni nalazi da je okrivljeni Ž. V. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom", obrazloženo je iz Apelacionog suda, prenosi portal Pobjeda.

Prema navodima optužnice, Vuković i još dvije osobe su, naoružani pištoljem i metalnim šipkama, oko 21.50 časova u Ulici obala Ribnice sačekali da iz „audija A6“ kojim je upravljao Vojičić izađe Jevrem Brković, koji se uputio ka ulazu broj 8 zgrade u kojoj živi.

Vuković i dvije NN osobe, kako se osnovano sumnja, neopaženo su prišli Brkoviću i napali ga metalnim šipkama.

"Nakon prvog udarca u glavu, Brković je iz ruku oteo šipku Vukoviću i oborio ga. Dok se Brković sukobio sa Vukovićem, drugi napadač ga je udarao šipkom po glavi i tijelu", navodi se u optužnici.

Kada je Vojičić krenuo da pomogne Brkoviću, na njega su iz pištolja ispaljena najmanje dva hica koja su mu nanijela teške povrede od kojih je preminuo na putu do bolnice.

Za vrijeme napada na Vojičića, Brković je uspio da se skloni u ulaz zgrade u kojoj živi, dok su Vuković i još dva napadača pobjegli.

Vuković je prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu, pojašnjavajući kako se njegov DNK našao na šipci kojom je pretučen Brković, pojasnio da je "prodavao gvožđe kako bi kupio drogu i da je najvjerovatnije prilikom skupljanja otpada dotakao metalnu šipku koja je korištena u napadu na Brkovića i Vojičića“.

Tom prilikom nije mogao da objasni kako su na metalnoj šipci ostali tragovi samo njegovog DNK.

Prilikom ponovnog saslušanja, koje je obavljeno na njegov zahtjev, naveo je da je u opasnosti, da mu prijete i da hoće da ga ućutkaju "jer je ovo mnogo veliko, krupno, da je mnogo visoko i da je dovoljno rekao“.

Više detalja nije iznio pa se ne zna ko je Vukoviću navodno prijetio i "želio da ga ućutka“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.