Građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije, od sjutra pojačane kontrole
Bijelo Polje

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje

Građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije, od sjutra pojačane kontrole

U Bijelom Polju aktivno je 217 slučajeva infekcije korona virusom, dok je od posljedica virusa preminulo 16 osoba, podaci su koji zabrinjavaju i ukazuju da je epidemiološka situacija u našoj opštini zabrinjavajuća.

Tim povodom, danas je održan zajednički sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Mini štaba za inspekcijsku kontrolu sprovođenja mjera NKT-a, na kojem je konstatovano da građani moraju shvatiti ozbiljnost situacije u kojoj se Bijelo Polje nalazi, kao i da će sve inspekcijske službe kažnjavati sve koji ne budu poštovali mjere NKT-a, navodi se u saopštenju.

Pored pojačanih kontrola poštovanja mjera, na sastanku je izražena zabrinutost što Opšta bolnica u Bijelom Polju više nije čista bolnica, što će dodatno usložiti epidemiološku situaciju, zbog čega je veoma važno da građani koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza.

"Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede", kaže se iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom IJZ.

"Takođe, još jednom se apeluje na građane da je organizacija svadbi zabranjena, te da će u narednom periodu Komunalna policija u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje kontrolisati poštovanje mjera. Takođe biće kontrolisano poštovanje mjere koje se odnosi na zabranu primanje saučešća u kapelama i gasulhanama, kako u gradskim tako i na seoskim područjima", navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.