Četiri Avganistanca optuženi da su podmetnuli požar na Lezbosu
Požar u kampu na Lezbosu

Atina pozvala EU da zajednički upravljaju izbjegličkim kampovima

Četiri Avganistanca optuženi da su podmetnuli požar na Lezbosu

Četiri migranta iz Avganistana su danas optužena za podmetanje požara koji je nedavno uništio veliki izbjeglički kamp na ostrvu Lezbosu, saopštile su grčke vlasti.

Oni su danas izvedeni pred sud, formalno optuženi i vraćeni u policijski pritvor. Dobili su tri dana da pripreme svoje iskaze.

Požari su prošle nedelje zahvatili prenatrpani kamp u Moriji, a više od 12.000 migranata i izbjeglica se razbježalo. Niko nije povrijeđen, većina je bez ikakvog smještaja i ulogorili su se kraj puta u blizini izgorelog kampa, prenosi Beta.

Za podmetanje požara u kojem je logor izgoreo, osumnjičena su još dva migranta i odvedena s ostrva na kopno, ali nisu formalno optužena jer su maloljetnici.

Vlada tvrdi da su migranti, povodom svog zatvaranja u Moriji zbog pandemije, spalili logor da bi umakli i nastavili dalje ka zapadu Evrope.

Atina je juče pozvala Evropsku uniju da u okviru reforme migracione politike EU, zajednički upravljaju novim izbegličkim kampovima na istočnim grčkim ostrvima kraj obale Turske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.