Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Rimu
Novak Đoković

Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Rimu

Srpski teniser i četvorostruki osvajač Rima Novak Đoković plasirao u 3. kolo turnira u Vječnom gradu pobjedom nad Italijanom Salvatoreom Karusom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

U narednoj rundi najbolji teniser svijeta igraće protiv boljeg iz duela Filip Krajinović - Marko Čekinato.

Bio je ovo za Novaka prvi meč posle košmarne njujorške diskvalifikacije koja će ga sigurno još neko vrijeme proganjati, mada spakovao je Novak te momente u neki duboki folder mozga, za neku kasniju analizu, maksimalno je bio fokusiran protiv Karusa, otud i sigurna i autoritativna pobjeda,prenosi Telegraf.

Nije to bilo najbolje izdanje koje umije da demonstrira svjetski broj jedan, pritom ne treba zanemariti ni vrlo nadahnutog rivala preko mreže koji je dokle je mogao (čitaj dokle mu je Nole dozvolio), pružao jak otpor na nimalo prijatnih rimskih 33 stepena.

Prvi Novakov brejk "visio je u vazduhu", stigao je konačno u osmom gemu prvog seta, i bilo je jasno da je Karuso od tog trenutksa nema nikakvih šansi da izvede preokret. Srbin je rutinirano stigao do 6:3 i vođstva u setovima odmah potom.

Najinteresantnije što se moglo vidjeti u drugom dijelu meča je četvrti gem, najduži i najneizvjesniji, isto tako i ključni za epilog tog perioda meča i seta. Trajao je čak 11 minuta, sjajan tenis prikazala su obojica tenisera, imao je i Karuso vrhunske momente, ali ne i raznovrsnost i stabilnost kojom bi uzdrmao Novaka.

Srbin je nakon tri propuštene brejk šanse, iskoristio četvrtu za slom Sicilijanca, a onda lagano zatvorio meč u nastavku.

Novak je, pdosećamo, poslednji put bio na tronu Rima 2015. godine, osam puta je igrao finale ovog tutnira, kojeg je osvajao u četiri navrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.