Jokić i Denver za istoriju: Dva puta u plej ofu nadoknadili zaostatak od 3-1, na megdan idu Lejkersima u finalu konferencije

Košarkaši Denver Nagetsa plasirali su se u finale zapadne konferencije NBA lige pobedom nad Los Anđeles Klipersima u odlučujućoj, sedmoj utakmici rezultatom 104:89.

Iako je imala zaostatak u seriji od 3-1, ekipa Majkla Melouna uspjela je da napravi veliki preokret i izbori konferencijsko finale u kojem će se sastati sa Los Anđeles Lejkersima.

Nagetsi su drugi put u ovom plej-ofu nadoknadili zaostatak od 3-1 u seriji (isto je bilo i protiv Juta Džeza u prošloj rundi) i tako postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je u tome uspio, prenosi SportKlub.

Na drugoj strani, Klipersi su i peti put pod Dokom Riversom ispali u polufinalu konferencije i još se nikada u svojoj istoriji nisu domogli finalne serije zapada.

Do odlučujućeg trijumfa, Denver su predvodili Nikola Jokić i Džamal Marej.

Srpski centar je meč okončao uz tripl-dabl učinak sa 16 poena (5/13 iz igre), 22 skokova i 13 asistencija. Kanadski plejmejker zabilježio je 40 poena (15/26 iz igre) i 5 asistencija.

Sjajni dvojac imao je podršku u vidu Gerija Herisa (14 poena i 6 skokova) i Džeremija Grenta (14 poena i 5 uhvaćenih lopti).

Kod Klipersa, 20 poena dao je Motrezl Herel, Kavaj Lenard je imao 14 (6/22 iz igre), Patrik Beverli 11, a Pol Džordž 10 (4/16 iz igre).

Posle ujednačene prve dionice, Klipersi su znatno bolje igrali od starta drugog kvartala.

Uspjeli su sredinom tog perioda da uspostave potpunu kontrolu i pobjegnu na +12 (50:38), ali su se Nagetsi do poluvremena vratili u meč.

Nošeni fantastičnim Džamalom Marejom, koji je u drugom kvartalu ubacio 20 poena, tim iz Kolorada je prišao na minus 2 (56:54) i najavio ono što je uslijedilo u nastavku.

Kratak trzaj Klipersa u uvodnih nekoliko napada trećeg perioda i vođstvo 61:54 kao da su dodatno naljutili Nagetse.

Uslijedila je fantastična serija 16:2 za beg na 70:63 i od tada ekipa iz Kalifornije nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti.

U veliki kontra-ritam je tim Doka Riversa ušao, gotovo da ništa nije uspio da ubaci do kraja utakmice, što je Denver umješno koristio.

Početkom posljednjeg kvartala, sastav Majkla Melouna pobjegao je na +15 (89:74) i više povratka za Kliperse nije bilo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.