U školama širom Srbije zaraženo 52 djece i 20 odraslih
Mladen Šarčević

Šarčević poručio da je to dobar rezultat

U školama širom Srbije zaraženo 52 djece i 20 odraslih

Ministar prosvjete Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je da je za 16 dana škole u osnovnim i srednjim školama od korone oboljelo 20 odraslih i 52 djece na 850.000 učenika, što je dobar rezultat.

U Beogradu je od koronavirusa oboljelo 16 učenika, od kojih su dva u Osnovnoj školi "20. oktobar". Mi imamo od 1. septembra slučajeve koronavirusa u školama u Srbiji, sporadične, ali ovo je prvi put da imamo u jednoj grupi uzastopno dvoje učenika u školi "20. oktobar, objasnio je Šarčević za TV Pink, prenosi FoNet.

U osnovnim školama u Srbiji oboljelo je 27 učenika.

Šarčević je naveo da u srednjim školama ima 25 pozitivnih učenika, uz napomenu da ima i obolelih nastavnika, spremačica i jedan direktor.

Škola je za sada najbezbjednije mjesto, istakao je on.

Djeca koja su pozitivna ići će onlajn, ali svaki dan škole je dobar, rekao je Šarčević.

Dva učenika zaražena u Nišu, jedan u Prokuplju

Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga od koronavirusa trenutno su oboljela tri učenika i to osnovac u Prokuplju i po jedan osnovac i gimnazijalac u Nišu, rekao je agenciji Beta načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.

On je rekao da učenik iz Prokuplja i gimnazijalac iz Niša nisu ni pohađali nastavu ovih dana, jer su poštovali mjeru samoizolacije po povratku sa odmora, dok je osnovac iz Niša bio u školi.

"Odeljenje u kome je taj učenik išao na časove je po dogovoru sa roditeljima i ljekarima Doma zdravlja prešlo na onlajn nastavu. Oni neće dolaziti u školu narednih 14 dana kako bi bili sigurni da neće doći do prenosa infekcije među drugom djecom", rekao je Gejo.

Prema njegovim riječima situacija je pod kontrolom, a broj oboljelih učenika može se smatrati zanemarljivim s obzirom da je na području tri pomenuta okruga više od 20.000 osnovaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.