Zabrinjavajuća epidemiološka situacija na Cetinju,  građani da obavezno koriste maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru

Zabrinjavajuća epidemiološka situacija na Cetinju, građani da obavezno koriste maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je danas epidemiološku situaciju u gradu i ocijenio je zabrinjavajućom, te pozvao građane i privredne subjekte da shvate ozbiljnost situacije i poštuju preporučene preventivne mjere. Na Cetinju je trenutno 27 osoba inficirano koronavirusom, izliječeno je njih 114, a četiri osobe su preminule.

„Imajući u vidu epidemiološku situaciju na Cetinju i u Crnoj Gori i posebno zabrinjavajući uzlazni trend broja aktivnih slučajeva koronavirusa, apelujemo na građane da obavezno koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, kao i u vozilima javnog prevoza“, kaže se u saopštenju Opštinskog tima.

Na građane se apeluje da izbjegavaju okupljanja na javnim mjestima, da poštuju fizičku distancu, izbjegavaju rukovanja i druge fizičke kontakte koji su dio uobičajenog načina pozdravljanja.

"Privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima obavezni su da rad organizuju u skladu sa ranije saopštenim preporukama Instituta za javno zdravlje, odnosno da obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme, kao i fizičke distance između gostiju, to jest stolova za kojima gosti sjede.I privredna društva i preduzetnici koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju na način da u objektu u isto vrijeme može da boravi jedna osoba na 10 m², ali ne više od njih 20, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između korisnika usluga i da obezbijede poštovanje drugih mjera, u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje Crne Gore.", napominju iz opštinskog tima.

Službi zaštite i privrednom društvu Vodovod i kanalizacija Cetinje naloženo je da organizuju preventivnu dezinfekciju gradskih saobraćajnica i drugih javnih površina.

Komunalna policija u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje i nadležnim inspekcijskim službama, ističe se, kontrolisaće poštovanje preporučenih privremenih mjera.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.