U nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti, sve više oboljelih
Foto: RTCG

Čekaju rješenje gdje će pacijenti da se liječe

U nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti, sve više oboljelih

Kapaciteti Kovid klinike, u okviru Opšte bolnice u Nikšiću, i zgrade psihijatrije popunjeni su. U ta dva objekta nalazi se oko 70 pacijenata koji su pozitivni na korona virus.

Doktorka Dušanka Milatović kazala je medijima da su iz te ustanove u bolnicu u Brezoviku uputili 16 pacijenta sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom.

Milatović je saopštila i da su iz Brezovika dobili informaciju da tamo više nema mjesta.

"Teži pacijenti mogu da se smjeste samo u ustanove u kojima ima centralni kiseonik, dakle u ustanove bolničkog tipa.  Čekamo rješenje gdje će pacijenti da se liječe i to ne zavisi od nas", kazala je doktorka, prenosi RTCG.

Istakla je da su kritične pacijente priključili na kiseonik, što je, kako je navela, dio terapije.

Ispred nikšićke bolnice večeras se okupila rodbina Kovid oboljelih, koji čekaju na hospitalizaciju. Neki od njih su tu od jutros.

Tanja Jovanović, kćerka jednog od pacijenata, kazala je medijima da njen otac od jutros čeka na prijem u bolnicu.

Ona je navela da je njenom ocu rečeno da je teži slučaj, da ne može biti upućen u Brezovik i da čekaju na mjesto u nikšićkom odjeljenju.

Od 161 novovozaraženog, koji su danas registrovani, 37 je iz Nikšića. U tom gradu je 445 aktivnih slučajeva infekcije Kovdom-19. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.