Crnogorac uhapšen zbog pljačke zlatare u Milanu, ukradeni satovi vrijedni oko 200.000 eura
Ilustracija

Po potjernici Interpola

Crnogorac uhapšen zbog pljačke zlatare u Milanu, ukradeni satovi vrijedni oko 200.000 eura

Službenici Sektor kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice uhapsili V.V. (46) državljanina Crne Gore po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Rim.

Iz Uprave policije su naveli da je za njim raspisana potjernica 9. septembra ove godine.

"Za V.V. tragaju nadležni italijanski organi radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim sudom u Milanu zbog krivičnog djela teško razbojništvo u saizvršilaštvu”, saopštila je Uprava policije.

Pojasnili su da s obzirom na to da je riječ crnogorskom državljaninu, te se u ovom slučaju primenjuju odredbe Zakona o potvrđivanju dodatnog bilateralnog ugovora uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji koja je potpisana između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućenost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela.

"V.V. se sumnjiči da je 20. decembra 2017. godine u 10:30 časova  u Milanu, zajedno sa saizvršiocima, provalio u juvelirnicu „Paradiso Luxury“, kada su koristeći biber sprej i palicu za razbijanje izloga i uz prijetnju pištolja, ukrali više od 20 satova velike vrijednosti, brendova „Rolex“, „Patek“, „Hamilton“, „Philippe Cartier“, kao i dvije narukvice", navode iz UP-a.

Kako je saopšteno, ukupna vrijednost ukradenih predmeta se procjenjuje na više od 200.000 eura.

“Nakon saslušanja sudija Više suda u Podgorica je odredio ekstradicioni pritvor za ovo lice”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.