Bošković: Svi smo dali najbolje od sebe da Crna Gora bude bezbjedna
Foto: Screenshot

Stigao novi helikopter Vojske Crne Gore Bell 505 Jet Ranger X(VIDEO)

Bošković: Svi smo dali najbolje od sebe da Crna Gora bude bezbjedna

Na vojni aerodrom 'Knjaz Danilo' u Podgorici, u pratnji našeg Bell 412, stigao je novi helikopter Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Bell 505 Jet Ranger X.

Riječ je o modernom vazduhoplovu, opremljenom najnovijom tehnologijom.Vojska Crne Gore (VCG) organizaciono i materijalno danas je značajno drugačija nego prije četiri godine, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da se nada da će taj resor i VCG ostati dosljedni evropskim i evroatlantskim principima.

Svečana ceremonija dolaska helikoptera Bell 505 Jet Ranger X

Bošković je, na svečanoj ceremoniji, zahvalio partnerima koji su nemjerljivo doprinijeli da VCG danas organizaciono i materijalno izgleda značajno drugačije nego prije četiri godine.

On je kazao da se nada da će Ministarstvo odbrane i VCG ostati dosljedni svojim evropskim i evroatlantskim principima, da će kao i do sada učestvovati u međunarodnim misijama i operacijama i na taj način doprinijeti globalnom miru i bezbjednosti u svijetu.

Svečana ceremonija dolaska helikoptera Bell 505 Jet Ranger X - kadrovi

„Svi smo dali najbolje od sebe da Crna Gora bude bezbjedna i moderna i da VCG postane institucija od najvećeg povjerenja u Crnoj Gori“, naveo je Bošković i zahvalio pripadnicima Vojske na predanom odnosu, prenosi Mina.

Kako je kazao, samo za prethodne tri godine Vlada je u modernizaciju Vojske uložila više od 120 miliona eura.

Svečana ceremonija dolaska helikoptera Bell 505 Jet Ranger X

„Za tri helikoptera Bell 412 opredijeljeno je više od 30 miliona eura, za ukupno četiri helikoptera Bell 505 biće opredijeljeno preko šest miliona eura“, naveo je Bošković.

On je dodao da je za oklopna sredstva, koja će koristiti dvije pješadijske čete, opredijeljeno oko 70 miliona eura.

„Za rekonstrukciju određenih sredstava koje smo imali u našem posjedu, prije svega mislim na Mornaricu VCG, takođe je opredijeljeno nekoliko miliona, što je ukupno blizu 130 miliona eura, samo za opremu VCG“, rekao je Bošković.

On je dodao da smatra da je to više nego dovoljno za nekoliko mandata, a ne samo za jedan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.