Preminuo Momčilo Krajišnik od posljedica korone
Momčilo Krajišnik

Preminuo Momčilo Krajišnik od posljedica korone

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik preminuo je sinoć od posljedica koronavirusa.

Ta informacija potvrđena je “Nezavisnim” u Univerzitetsko kliničkom centru RS.

"Jutros u 6 časova u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Republike Srpske, od posljedica infekcije novim korona virusom preminuo gospodin Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske", saopšteno je iz UKC RS.

Podsjećamo, Krajišnik je zbog infekcije virusom korona i obostranom upalom pluća 30. avgusta primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a.

Bio je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i prvi srpski član Predsjedništva dejtonske BiH.

Krajišnik je uhapšen 2000. po potjernici Haškog tribunala, gdje mu je 27. septembra 2006. izrečena presuda za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, ali ne i za genocid.

Osuđen je na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. augusta 2013. jer je odslužio dvije trećine kazne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.