Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu
Marko Đurić

Đurić novi ambasador Srbije u Vašingtonu

Marko Đurić, dosadašnji šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu.

Poslednjih dana mediji su spekulisali da bi Đurić mogao da bude ministar spoljnih poslova, ali ta informacija nije tačna.

"Predsejdnik Srbije tražio je od Đurića da mu u narednom periodu pomogne svojim radom u SAD budući na novu etapu u odnosima Srbije i SAD. Važno mu je da u Vašingtonu ima nekoga na koga može da se osloni",rekao je izvor za Alo.

Ambasada u Vašingtonu ostala je upražnjena nakon što je mandat istekao prethodnom ambasadoru Đerđu Matkoviću.

Đurić pored engleskog govori i hibru, po majci je Jevrejin, pa će mu bit lako da ostvari dobre kontakte sa jevrejskom zajednicom, Al-PAC-om (Američko-izraelski komitet za javne poslove).

Prisustvo Marka Đurića u Vašingtonu tokom pregovora i potpisivanja ekonomskog sporazuma iznenadilo je samo one koji ne poznaju političke prilike. To je takođe bio znak povjerenja koje je Vučić ukazao Đuriću, a neke je pogrešno navelo na zaključak da je dosadašnji šef Kancelarije za KiM otputovao pošto ga Vučić sprema da bude ministar spoljnih poslova.

Očekuje se da u narednom periodu budu završene sve proceduralne stvari kako bi Đurić preuzeo odgovornost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.