EU ne želi da komentariše najave iz CG o ukidanju sankcija Rusiji: Ne bavimo se spekulacijama
Peter Stano

EU ne želi da komentariše najave iz CG o ukidanju sankcija Rusiji: Ne bavimo se spekulacijama

Evropska unija ne želi da komentariše najave pojedinih političara u Crnoj Gori da će buduća Vlada ukinuti sankcije Rusiji, saopštio je novinarima u Briselu portparol evropskog komesara za vanjsku politiku Peter Stano, upitan šta će se dogoditi sa pregovaračkim putem Crne Gore ukoliko naša zemlja odluči da ukine sankcije Rusiji.

“To pitanje sadrži element ‘šta ako’ a mi se ne bavimo spekulacijama. Usklađenost sa vanjskim politikama EU jedna je od obaveza u procesu pristupanja i države koje pristupaju to znaju. Kada je riječ o Crnoj Gori ne bih komentarisao izjave jednog političara, naročito ukoliko nijesu praćene konkretnim postupcima”, kazao je Stano,prenose Dnevne novine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.