U IV upisnom roku na Univerzitetu Crne Gore 107 prijava elektronskim putem
Foto: UCG

U IV upisnom roku na Univerzitetu Crne Gore 107 prijava elektronskim putem

U IV upisnom roku, po objavljenom Konkursu Univerziteta Crne Gore za upis u I godinu studija, dostavljeno je ukupno 107 prijava elektronskim putem, od čega je 96 potvrđenih prijava od strane komisija fakulteta za upis, pet predatih prijava koje čekaju na verifikaciju, dvije odbijene i četiri vraćene na doradu, saopšteno je iz UCG.

"U  slučajevima u kojima je komisija za upis ocijenila da su dokumenta nepotpuna ili neodgovarajuća, kandidat je dobio obavještenje putem mejla da prijava za upis nije potpuna i da se ne može uzeti u razmatranje, uz navođenje razloga i pozivanje kandidata da izmijeni elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis, najkasnije u roku od 24 h, a sve u skladu sa raspisanim Konkursom", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, konačnu valjanost prijave sa dokumentacijom komisija za upis organizacione jedinice cijeni nakon prijema originalne dokumentacije.

"Prijava kandidata koji ne dostavi originalnu dokumentaciju smatraće se nepotpunom i neće se uzeti u razmatranje prilikom rangiranja.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se sjutra, 15. septembra 2020. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica  15. i 16. septembra 2020. godine", piše u saopštenju.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 18. septembrom 2020. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.