Protesti migranta na Lezbosu, traže da uđu u kontinentalni dio Grčke
Foto: Reuters

Protesti migranta na Lezbosu, traže da uđu u kontinentalni dio Grčke

Migranti, mahom žene i djeca, okupili su se na protestu u blizini kampa "Kara Tepe" u gradu Mitilini na grčkom ostrvu Lezbos.

Migranti odbijaju da budu smješteni u privremeni kamp na ostrvu i zahtijevaju da ih vlasti puste na kontintentalni dio Grčke.

Demonstranti, mahom iz Avganistana, okupili su se u blizini policijske blokade na putu Mitilini-Termi.

Blokada, koja traje već šest dana, ima za cilj da migrante spriječi da ulaze u grad, što je dovelo do njihovog zadržavanja na putu i u okolnim područjima, prenosi ANA.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.